Get Up to 40% OFF New-Season ProductRangkaian ProdukBlack G * Limited time only.

Kajian & Kandungan Khasiat

Mengapa kunyit hitam tinggi khasiat ?

Kunyit hitam mengandungi bahan bioaktif fitokimia yang sangat penting iaitu methoxyflavone. Kajian menunjukkan biasanya kandungan bioaktif fitokimia dalam kebanyakan herba adalah pada nilai 2. Namun begitu, dalam kunyit hitam kandungan bioaktif fitokimia ini adalah sehingga 5-7, iaitu satu nilai yang sangat tinggi. Sebab itulah kunyit hitam ini sangat hebat kesannya.

R & D keatas Kunyit Hitam

Jaminan Kualiti

Produk Black G Sdn Bhd merupakan produk yang berkualiti tinggi dan hasil R&D yang teliti. Black G Sdn Bhd dan MARDI telah memeterai perjanjian bagi menjalankan R&D dan penghasilan produk berasaskan kunyit hitam yang berkualiti tinggi dan selamat kepada pengguna tanpa kesan sampingan.

Teknologi penanaman tisu kultur

Teknologi penanaman tisu kultur digunakan bagi memastikan kualiti kunyit hitam yang dihasilkan memenuhi piawaian yang tinggi. Ia bertujuan supaya bahan bioaktif fitokimia yang dihasilkan dan tinggi dan terbaik. Gambar di bawah menunjukkan bagaimana teknik penanaman tisu kultur ini digunakan dalam penanaman kunyit hitam Black G.

Black Ginger (kaya dengan Bioflavonoids)
Nama Saintifik: Kaempferia parviflora
Kumpulan keluarga: Zingiberaceae.

Ciri-ciri botani:
Tumbuhan dwitahunan dengan rizom di bawah tanah. Berwarna hitam ungu dan kepekatan warna bergantung kepada tanah. Parviflora, memutuskan bahawa ciri-cirinya adalah hitam ungu.